Badetemp og nordlys – en mellompost

Siden jeg egentlig ikke har noe å melde, men tenkte å forsøksvis opprettholde et visst tempo på postinga her, så må jeg skrible sammen noen greier. Derfor kan jeg begynne med en oppfølger fra et av punktene i forrige post.

Apparaturet vi benytter for måling av badetemp. Ikke veldig fænsi.
Apparaturet vi benytter for måling av badetemp. Ikke veldig fænsi.

Måleren for badetemperatur har fått seg et CR2032-batteri! I går, på kveldsvakta, oppdaga jeg plutselig at det lå en strømførende post i fellespostkassa vår. Altså – det er for så vidt ganske mange strømførende poster der, men denne hadde «Attn. Bjarne» som en del av emnefeltet sitt. Sendt (og mottatt) sist søndag, og aldri varsla om til meg. Tidligere besetningsmedlem Vidar Teigen  (som tjenestegjorde som sondeleder her oppe i sommer) kunne hyggelig nok informere om at han er en ivrig leser av både denne bloggen og den offisielle bloggen vår. Hyggelig som han er,  tipsa om at han hadde bytta et sånt batteri på en gammel PC her. Jeg hadde rett og slett ikke tenkt på at det sitter sånne på enkelte hovedkort. Ganske flaut, egentlig, men takknemlig er jeg for tipset! Batteriet fungerte som undertøyskatalogen på en nykonfirmant, og jeg fikk i dag æren og gleden av å foreta den første badetemperaturmålinga på ei god stund. Det har blitt varmere i vannet (noe vi også har skjønt ut fra iskartet), og i dag var det -0,2 grader celsius. Fortsatt friskt nok for enkelte av oss, men hele 1,2 grader varmere enn første målinga jeg gjorde her oppe etter ankomst.
Tusen takk til Vidar for tipset!

Det kommer nye måleinstrumenter med forsyningsbåten som kanskje muligens anløper i løpet av de neste 4-9 dagene, og også nye batterier. Da kan vi måle badetemp til vi blir blå!

Ellers var det nordlys i går. Og usedvanlig stjerneklart. Var ute i 10 minutter med kamera og stativ. Det jeg først og fremst fikk ut av det var det presserende behovet for et vidvinkelobjektiv. Samt litt mer fotoskills. Begge deler blir bestilt i nærmeste framtid! Forøvrig er det ikke gjort en skit med bildene, annet enn at det ene vel er noe beskjært. Jeg har fortsatt ikke lært meg å bruke sånne fiffige fotografiredigeringsapplikasjoner.

Det var ganske flott, altså.
Det var ganske flott, altså.

 

Rødt og grønt. Ei av mastene på stasjonen. En himmel full av stjerner.
Rødt og grønt. Ei av mastene på stasjonen. En himmel full av stjerner.

 

Det står litt ting i veien
Det står litt ting i veien

 

Til tider er det ganske fint ute. Stort sett.
Til tider er det ganske fint ute. Stort sett.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.