Ankomst – kjapp oppdatering

Hei hele verden!

Tenkte bare å gi ei kjapp oppdatering nå, og heller gå i detalj angående reise, ankomst og førsteinntrykk noe seinere.

Satte mine knær (!) i land på Bjørnøya rundt 20:00 i går kveld, etter en usedvanlig rolig tur med KV Svalbard. Drøyt 25 timer er veldig bra, og sjøen var i all hovedsak rolig.

Nå har jeg altså vært her i 20 timer, og jeg har fått gjort unna ganske mye.
Gikk på første vakt 0545 i dag, og hadde mitt første ballongslipp da. Dette kommer jeg til å forklare seinere. Så har jeg observert i hytt og pine + at jeg meldte vær til skipstrafikken 1105. Vi har gått brannrunde, jeg har fått satans mye pakker (julegaver, bøker, kamerastæsj, filmer), jeg har fått utdelt termodress og (for små) jobbsko, leverandøren klarte å sende meg tre kasser Tonic Water i stedet for ditto Arctic Water (må bestille dritmye Gin framover) og har fått et godt inntrykk av både stasjon, av- og påtroppende besetning og arbeidsoppgaver. Jeg har også fått en viss gjennomgang av  endel teknisk utstyr på stasjonen; det gjenstår endel saker og ting rundt omkring på øya fortsatt. Det er relativt spennende (om jeg i det hele tatt skjønner en drit av det).

Har ikke fått tid til å hilse skikkelig på bikkjene ennå, men om et drøyt døgn går jeg på tre fridøgn. Da skal man utforske det utvida nærområdet og de fire huskyene som står og tripper uttafor her..

Æ har trua!

2 kommentarer til “Ankomst – kjapp oppdatering

  1. Hei Bjarne, kos deg. Blir artig og følge meg. Du må hels han Ulf Grøtta hvis han er der. Hvis han ikke er der så er han sikkert på en av de andre to øyene.

  2. Og da har jeg også fått med meg at du har utvandra til Bjørnøya. Tøft! Jeg leste ei bok om øya for lenge siden, og husker historien om hesten på øya. Siden det var dårlig med gress og høy til vinterforinga gikk det i kjøtt – verdens eneste kjøttetende fjording! Men det var i forrige årtusen!

    Det skal bli spennende å følge deg, Bjarne!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.