Litenbloggpost: Tur til Sagatun og Misery

For skams skyld lager jeg dette innlegget. For å si fra at jeg ikke er dau. Eller noe. Mye har skjedd siden sist, såklart, men det får være til en annen gang.

Skipskamerat Nilsen og undertegnede trampa sist lørdag til Kapp Levin. I går, søndag, var vi en runde på de tre toppene på Misery (ENDELIG), og tilbaketuren til stasjonen ble utsatt til i dag – siden Kari var så snill å ta morravakta mi for meg! 🙂

Miseryfjellene er vel det aller mest iøynefallende man har her på øya. De har en helt fantastisk kontur, fantastiske linjer og det er utrolig mange fine lysbrytninger å skue fra stasjonen. De tre toppene er oppkalt etter de tre skjebnegudinnene – eller nornene – fra norrøn mytologi – Urd (536 moh), Skuld (455 moh) og Verdande (462 moh).

Veldig glad for omsider å ha vært på de toppene jeg med lengsel har sett på i snart et halvår. Nydelig dag for sådan aktivitet var gårdagen også. Eneste skåret i gleden var at den planlagte kortspillinga på toppen av Urd måtte utgå, grunnet særdeles kald og kraftig vind.

EDIT: Jeg glemte jo å fortelle at vi satte opp ny antenne på hytta der. Den forrige hadde blåst ned (stanga den var festa til var knekt rett av). Den nye stod for bare ei uke sida på taket av hytta i Teltvika – uten kabel. Den ble bytta ut der, tatt med til stasjonen, fiksa og står nå montert på taket på Sagatun. Det noe spesielle er at den har stått rett ved det vestligste punktet på hele Bjørnøya, og nå står den rett ved det østligste punktet. Bereist!

Veldig fin tur – igjen!

1 kommentar til “Litenbloggpost: Tur til Sagatun og Misery

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.