Fotografispesial: Fem hytter på ditto antall timer

På en feiende flott første mars var det på tide med en omfattende forsyningsrunde til hyttene – slik at de er klare for storinnrykk framover. Det har ikke vært desperate mengder med hytteturer til nå, men lys, vær og føre framover kommer nok til å endre på dette. Flere er allerede godt i gang, og Kirsti ble den første til å dra i land kjentmannsmerket av denne besetninga – gratulerer! Mer om hva kjentmannsmerket er kommer sikkert en annen gang.

Helt greit vær for en første mars-tur.
Helt greit vær for en første mars-tur. Litt til høyre for midten kan vi skimte stasjonssjef Erik på tur med Aki og Eerkki!
Vi burde være i nærheta av Catalinavraket nå?
Vi burde være i nærheta av Catalinavraket nå? Kari, Rune og Mikael har trua!

Vi lasta opp sledene med ved, propan, brannslokkere, røykvarslere, proviant, fyrstikker, lys, servietter, papptallerkener, parafin, lampeolje, speil (!) og diverse annet, så tok vi turen rundt omkring. Først ute var Teltvika

Teltvika med Kapp Dunér i bakgrunnen!
Teltvika med Kapp Dunér i bakgrunnen!
Rune har, i likhet med Laban, en forkjærlighet for å gå på tak.
Rune har, i likhet med Laban, en forkjærlighet for å gå på tak.
Grytvika. Ikke så verst her.
Grytvika. Ikke så verst her.

Etter noen runder med lemping, bytte av pulverapparater, sjekk av vedmengde, måltaking av pipe (det skal selvsagt bli ny pipe her også etter hvert – følg med! (For dere som ikke skjønner hva jeg snakker om, se her)) – gikk ferden videre til Røyvass.

Bjørnestua, også kjent som Røyvasshytta.
Bjørnestua, også kjent som Røyvasshytta.
Velkommen skal man være.
Velkommen skal man være.
Kari mister litt av hodet mens hun legger ut fyrstikker.
Kari mister litt av hodet mens hun legger ut fyrstikker.

Mikael klødde litt etter å bli igjen her, siden hytta ligger ved Røyevatnet, og Mikael er en mann som setter pris på de røyer han kan fange! Dog dømte han tu det, med bakgrunn i at han 1) ikke hadde med ski og 2) har et par SOLIDE gnagsår på begge hælene etter forrige skitur. Han ble derfor med videre til Skutilen.

Det er flere fjell enn Misery her. Dette er Antarctica og Alfredfjellet.
Det er flere fjell enn Misery her. Dette er Antarctica og Alfredfjellet.
Skutilen, fjellhytta. Hit går årets påsketur, helt sikkert. Den mest hyttete av hyttene!
Skutilen, fjellhytta. Hit går årets påsketur, helt sikkert. Den mest hyttete av hyttene!
Karinella ønska seg et lag til med ull.
Karinella ønska seg et lag til med ull.
Mens Mikael og Rune tørker snørr.
Mens Mikael og Rune tørker snørr.

For egen del var dette en hyggelig overraskelse – ei fjellhytte på Bjørnøya! Riktig så hyggelig plass – til og med et adskilt soverom med plass til fire! Ikke verst. Siden jeg kommer til å savne Nordli og Arnbygget i påska, blir dette et helt okei substitutt. Vi dvelte dog ikke veldig lenge her heller, før vi satte skuterskia i retning Russehamna.

Her stakes kursen videre mot Russehamna
Her stakes kursen videre mot Russehamna

Den meget omtalte. Jeg hadde hørt svært mye om denne. Beliggenhet, etc. Storesøster Lena har denne som sin klare favoritt. Det skal sies at man hadde noen forventninger til hva man skulle få se.

Russehamna har en helt ok beliggenhet.
Russehamna har en helt ok beliggenhet.
Russehamna. Til venstre for bildet ligger Steinkjerholmane.
Russehamna. Til venstre for bildet ligger Steinkjerholmane.
"Sjarmerende hytte med spektakulær utsikt"
«Sjarmerende hytte med spektakulær utsikt»
Adkomst uten brodder viser seg å være vanskelig.
Adkomst uten brodder viser seg å være vanskelig.
Fint sted! Oppafor kokkeboligen ser dere Steinkjerholmane!
Fint sted! Oppafor kokkeboligen ser dere Steinkjerholmane!

Her hoppa Karinella av bussen, planlagt. Hun hadde pakka med seg litt mat, klær, et par ski og staver, gønner og sånt, og så fram til ei overnatting eller to lengst mulig unna stasjonen. Selv hadde jeg blitt med på denne turen direkte fra formiddagsvakt og hadde knota det til sånn at jeg også skulle på natt, så for min del var det aldri et alternativ. Selv om det skal sies at det frista en anelse. Det er ikke vanskelig å fastslå at beliggenheten til denne hytta er den mest spektakulære av samtlige.

Etter en kopp kaffe og litt kjeks, var det på tide å takke farvel til vakre Russehamna og vertinne Karinella. Vi hadde jo fortsatt et par hytter igjen, og disse var et stykke unna. Nå skal det sies at det selvsagt er relativt, all den tid øya er ca to mil lang. Dog skulle vi passere endel steinete områder, og det er aldri godt å vite på forhånd hvor man kan kjøre.
Vi hadde transportert ut det meste til Kapp Levin tidligere. Det var bare noen småtterier igjen. I tillegg hadde vi lagt ut ved som vi skulle ta med til Tunheim der – siden Tunheim er rett borti høgget likelell. Så da kjørte vi til Kapp Levin igjen. Mitt tredje besøk der var snart et faktum.

Sånn ser altså hytta på Kapp Levin faktisk ut. Legg merke til pipehatten!
Sånn ser altså hytta på Kapp Levin faktisk ut. Legg merke til at pipehatten er på plass! Hva Rune driver med av ganglag er sannelig ikke godt å si.
Akseptabel utsikt fra Kapp Levin, ut Schivebukta.
Akseptabel utsikt fra Kapp Levin, ut Schivebukta. Her kan man gå helt ned til havet uten særlig stor fare for å brekke ryggen.

Nå var klokka middag, og etter ei fem sekunder lang rådslagning kom vil til at vi (igjen) droppa Tunheim. Laber belysning og slitne karer ville hjem til middag. Tunheim får bli neste gang. Vi har selvsagt endel mer servicearbeid å utføre på et par av hyttene, så det blir alltids muligheter for transport av ting og tang. Pulverapparatene må være bytta innen 17. mars, så sannsynligheta er relativt stor for at ting vil skje før den tid.

I morra har jeg tenkt å ta min første helt-alene-tur. Har bortimot bestemt meg for at det blir til Teltvika. Med tanke på hvor lite snakk det har vært om den i mine kretser, så ble jeg svært overraska over spektakulariteten ved beliggenheta der også. Jeg gleder meg til det.

Nå er det natta straks. I morra tidlig skal jeg sette opp en meteorradar (det er det ikke mange av dere som har gjort før meg, det vedder jeg på!) før jeg setter kursen sørvestover.

Hurra for denne fantastiske øya!

2 kommentarer til “Fotografispesial: Fem hytter på ditto antall timer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.